#matlådekampen

Imorgon, den 1 oktober, startar #matlådekampen!
Detta är en bloggutmaning från skippanudlarna.com som jag definitivt kommer hänga på.
 
 
Såhär förklarar Sally utmaningen & några av fördelarna med att äta matlåda:
 
Billigare: Att äta på restaurang är ofta dyrt och hundralapparna springer snabbt iväg.
 
Bättre koll på innehållet: Du kommer äta det du tar med dig vilket ger dig härliga möjligheter att ladda lådan full med näringsrika och energigivande rätter.
 
Minskar matsvinnet: Många av dina måltidsrester funkar utmärkt som lunch dagen efter, du kan skapa nya spännande kombinationer och varianter och använda flera små delar för att få ihop en hel måltid. Tänk efter innan du slänger mat, det vinner både du, miljön och din plånbok på.
 
Om du redan brukar ta med dig matlåda 2-3 gånger i veckan, toppen! Då kanske din utmaning är att ta med fler gånger i veckan eller att uppmuntra vänner/kollegor att göra detsamma. Har du aldrig tagit med en matlåda? Då kanske det räcker som mål att du ska ta med 1-2 gånger första veckan för att sedan trappa upp det. Går du i skola eller gymnasieskolan där du får lunch kan du istället fokusera på att ta med smarta mellanmål och snacks.
 
Utmaningen bygger på dina egna villkor, men tillsammans kan vi hjälpa varandra med tips, recept, idéer, hejarop och inspirerande bilder. Vi använder oss av hashtaggen #matlådekampen på Facebook, Twitter och Instagram.
 
Så här gör du för att delta i utmaningen:
 
Maila ditt namn och om du vill även ditt Instagram konto/blogg till skippanudlarna@hotmail.com Har du blogg så lägg gärna upp ett inlägg med denna introduktionstext där du uppmanar dina läsare att hoppa på tåget. Under utmaningen kan vi se allas bidrag under hashtaggen #matlådekampen och jag kommer lägga upp en lista med länkning till alla sköna bloggare som hoppar på tåget!
 
Under oktober månad kommer det på www.skippanudlarna.com läggas upp tips, nya roliga varianter på recept och även era tips och bilder som ni delar med er av. Kommer även ha lite TÄVLINGAR där finfina priser kan vinnas!
 
 
 
Jag äter matlåda i princip varje skoldag så min utmaning kommer att bli:
 
1. Mer vegetariskt innehåll i matlådorna.
2. Att ALLTID ha tillräckligt med mellånmål så jag kan vara på topp hela dagen!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0